Cicero Zorggroep - Locatie Schuttershof in Brunssum

 

Een oude dame die een schoonheidsbehandeling heeft ondergaan en er nog steeds fris en kwiek uitziet. Zo mag je locatie Schuttershof omschrijven. In de loop der jaren zijn diverse (verblijf)ruimtes van deze ruim 45 jaar oude en grootste locatie van Cicero onder de loep genomen en aangepast aan de wensen en maatschappelijke trends die bij deze tijd passen.

IMG 8412 1 IMG 8408 IMG 8398 IMG 8406 IMG 8409

Eén van de ruimtes die er nog een beetje verloren bij lag was Op 't Dak: een ruimte, gesitueerd op de bovenste etage van het gebouw met een prachtige lichtinval door de raampartijen aan zowel de linker- als rechterzijde die op hun beurt voor een adembenemend uitzicht zorgen over de groene oase waarin de locatie is gelegen. Opdracht was de zakelijke en klinische ruimte te transformeren naar een multifunctionele ruimte waar zowel vergaderd kan worden, presentaties worden gegeven, maar ook bewonersactiviteiten plaats vinden en bewoners en/of hun familie zich terug kunnen trekken voor bijvoorbeeld een intiem samenzijn.

IMG 8405 Wij kozen ervoor om 'buiten' naar 'binnen' te brengen onder meer door het aanbrengen van een visual met een prachtige zonnegloed op een wandkast die een verlengstuk werd van het uitzicht buiten. Zelfs op druilerige dagen schijnt hier de zon. De kleurstellingen van de ruimte werden hierop aangepast, waarbij gekozen werd voor rustige neutrale tinten en een vloer in visgraatmotief. Om de lichtinval te kunnen filteren werden over de volledige lengte van de ramen inbetween gordijnen aangebracht die voor een geborgen en sereen gevoel zorgen. Een roomdivider onderbreekt de ruimte op subtiele wijze waardoor deze minder massaal oogt. Een keukenpantry werd zodanig vormgegeven dat er meer sprake is van een mooi meubelstuk in de vorm van een dressoir aangekleed met een mooi kunstwerk erboven, in plaats van een keuken. Uiteraard werd bij de keuze van de meubilering naast uitstraling gelet op functionaliteit en ergonomie. Het eindresultaat werd door bewoners en medewerkers omschreven als een "hotel lobby" waar je bij binnenkomst omarmt wordt door rust en men zich welkom voelt. Een mooi compliment!

Kernwoorden: (Multi)Functionaliteit -  gastvrijheid  - rust

Cicero Zorggroep - Schuttershof in Brunssum

Cicero Zorggroep - Schuttershof in Brunssum

Een oude dame die een schoonheidsbehandeling heeft ondergaan en er nog steeds fris en kwiek uitziet. Zo mag je locatie Schuttershof omschrijven. In de loop der jaren zijn diverse (verblijf)ruimtes van deze ruim 45 jaar oude en grootste locatie van…

Cicero Zorggroep - Aan de Bleek in Schinveld

Cicero Zorggroep - Aan de Bleek in Schinveld

LifeStyle Creations ontwierp en realiseerde de revitalisatie van zorgcentrum Aan de Bleek om ook in de toekomst de zorg, die steeds intensiever gaat worden op maat te kunnen (blijven) leveren. Uitgangspunt was om dé multifunctionele kernvoorziening voor zorg en welzijn…

Hof van Assisi - Wolder

Hof van Assisi - Wolder

Duurzaamheid en een hechte gemeenschap zijn belangrijke uitgangspunten in dit woonconcept om waarde toe te voegen aan de leef- en woonkwaliteit. Dit wordt mogelijk gemaakt door het toepassen van vier belangrijke pijlers: buren+, duurzaamheid+, mobiliteit+ en zorg+.